A galaxis őrzői

[imdb id=”tt2015381″ plot=”full”]

121 perc után csak egyetlen kérdést hagyott nyitva a Galaxis őrzői. Mikor jön a következő rész?

Nem vagyok valami nagy képregény rajongó ááá mit hantázok, imádom a szuperhősökkel telepakolt képregényeket. Pedig papíron egyet se olvastam, csak filmes, sorozatos feldolgozásban nézem őket – de olyankor mindent, amit lehet.

A Galaxis őrzői pedig olyan feldolgozás, ami után nem csak megnyalom mind a tíz ujjam, hanem még a stáblista alatt megrendeltem az Awesome Mix 1-et (CD-n, mert a kazetta felém nem volt elérhető, DE igenis megcsinálom klasszikus kazettának, “because I can”) és elgondolkoztam a dupla CD-s soundtrack megvásárlásán is.

 

Oké, volt talán 1-2 jelenet, amikor úgy éreztem, hogy most már sok volt az akci és mehetnénk tovább a sztorival, de ahogy ilyen érzetem támadt, egyből letoltam magam, mert bizony szépek ezek az akciók úgy ahogy vannak.

Aztán ott van az is, hogy a hőseink nem éppen tökéletesek, sőt inkább a tökéletlenségük a bájuk, s bár ezt a formulát már valaki valahol előtte, itt most nagyon jól működött. Van jellemfejlődés, még ha minimális is, ám igazából nem is kell több.

Ha bele akarnék kötni valamibe, akkor … nos … talán azt pécézhetném ki, hogy engem megríkatott a bevezető jelenetnél, de ez inkább egy előre hozott katarzis, és két trombitálás, valamint három papírzsepi telezokogása után átadhattam magam a popcorn-nak és a tömény sci-fi-akciónak.

Nem csoda, hogy amikor még ment a mozikban, akkor minden valamire való filmblog és újság el volt ájulva, most én is ugyanazt az eufóriát érzem, mint ők egy fél évvel ezelőtt.

Na jó, az egyetlen dolog, amin kekeckedni tudok az az, hogy a Nova Prime Menszátor Magdolna magyar hangján szólal meg, ami bennem egy életre összekötődött Janeway kapitánnyal (ST:VOY) , úgyhogy minden alkalommal, amikor Glenn Close (Nova Prime) feltűnt a színen, akkor én Kate Mulgrow-t kerestem a szemeimmel… Ez ellen azonban nincs mit tenni, maga a szinkron remek volt, Menszátor Magdolna pedig egy fogalom a magyar női szinkronhang körében.